Bejelentés


pereld a bankot hitel, deviza, svájci frank, bankcsapda


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Szavazás


Üdvözöllek Sorstárs !


Az oldal folyamatosan aktualizálódik... aki járt már erre kezdje a végénél, aki még nem az nyugodtan kezdheti az elejétől és a végére talán meg is érti úgy ahogy én... a hazánkban elterjedt deviza elnevezésű hitelezés nem más mint "bankcsapda"


Falus Zsolt Ferenc


A facebook-on "Bankcsapda (Registrierung Fehler)" csoport azért lett létrhozva, hogy közösen elérjük, hogy felszámolásra kerülhessen a hazai deviza hitelezési gyakorlat, mely nem egyszerűen egy "hibás termék" hanem egy szándékosan, nyereségvágyból elkövetett bűncselekmény, csalás !Az oldalt azért hoztam létre, hogy sorstársaimnak a többi deviza-hitel károsultnak ilyen módon is segítséget tudjak adni. A hitelt folyósító pénzintézetek egyedülállóan magas kamatokkal reagáltak a világ és azon belül a Magyarországon kialakult válságra. A saját tapasztalatom, hogy az így megemelkedett hiteltörlesztő miatt, állt meg a gazdasági fejlődés és egyre mélyül a magyar emberek válsága, kialakult a mélyszegénység !

NAGYON FONTOS! :-nem mindegy, hogy forintban történő részleteket 400 CHF után vagy 7-800 CHF után fizetjük, ezt pedig a kamat határozza meg!

2011.február 17-i módosítás Képzeljük csak el mi a helyzet akkor, ha a bank látta előre pénzügyi szakértőként, hogy a forint árfolyama nem lesz tartósan erős ezért a devizahitelekből kimenekülhetett de velünk devizahitelesekkel továbbra is deviza árfolyamon számol el. Felelős hitelezőként és pénzügyi szakértőként a forintárfolyam romlása miatt tömegesen kellett volna javasolnia legalább a devizahitel árfolyamkockázata és kamatkockázata miatti szerződésmódosításokat. A devizahiteleknél elsősorban árfolyamkockázatról szólnak a hírek pedig a matematika szabályai szerint jelentős ill. jelentősebb a hitel kamatkockázata főleg a hitelszerződések egyoldalúsága miatt...

2011.február 19-i módosítás Az állam nem hajlandó azt kijelenteni, hogy a devizahitelesek a felelőtlen banki hitelszerződéseknek áldozatai mert egy átlagember pl. cukrász, autószerelő, kézbesítő vagy benzinkutastól nem lehet elvárni, hogy az egész világot megrázó pénzügyi válságot egyedül viseljék. A bank nem szívességet tesz amikor csökkenti, mert csökkentenie kellene a havi törlesztőt hanem ez a kötelessége, hogy a szerződéssel okozott kárért ne legyen felelős. A szerződéssel okozott kár alatt értem azt, hogy kamatperiódusonként változtatható kamat benne van a szerződésben, ezzel visszaélve a bank akár a duplájára emeli a kamatot!

2011.március 5. A kormány olyan segítségnyújtást tervez, hogy pl. a CHF árfolyamát befagyasztják 190.-Ft -on és így kell fizetni, de ha forint visszaerősődik akkor kell majd megfizetni az Állami segítséget! Látszik ebből, hogy felületesen foglalkoznak a devizahitelesek kialakult helyzetével mert fent írtam, hogy a kamat a lényeg ! Kamat - csökkentést kell kapniuk a devizahiteleseknek !

A magyarországi devizahitelezést folytató bankok extra kamatkövetelése /CHF esetén 8-10%/ az EU más országaiban uzsorának számítana !

2011.március 20. A Magyarországon kialakult gazdasági válság egyre nagyobb, ma kb 500.000.- gyerek éhezik ! A politikusok felelőssége ott van, hogy nem merik felvállalni a bankokkal szemben a kiszolgáltatott helyzetben lévő hitelkárosultak érdekvédelmét. Az Államtól nem segítséget, adományt várnak a hitelesek, hanem a törvényességet, igazságosságot és azt, hogy a kialakult helyzetben legynek megosztva a terhek kinek-kinek a felelősségéhez mérten. Nyomatékkal ki kell jelenteni, hogy a forint-árfolyamért és a világválságért nem a devizahiteles a felelős!

A forintárfolymért elsősorban a forint első számú őre a Magyar Jegybank, a világválságárt pedig közismert tény, hogy a felelőtlen pénzpiaci szereplőket : Bankok, Biztosítók egyéb pénzintézetek és azok "dollár milliárdokat" sikkasztó munkatársait terheli felelősség ! Aki továbbra is a felelőtlen devizahitelesekről beszél az imént írtak miatt, az elfogult a pénzintézetekkel szemben.

A devizahiteles annyiban lehet felelős, mint amennyire az autós társadalom felelős a magas benzinárakért! A devizahiteles akkor felelőtlen ha a továbbiakban nem követeli ki az erkölcstelen, egyoldalú, aránytalan hitelszerződések módosítását. FONTOS: A kb. 1 millió /db/ hátrányos helyzetbe került szerződő (családjukon keresztül akár 3 millió ember vagy több) akár népszavazási kezdeményezésekkel is kikényszerítheti majd az igazát és jogát!

2011.március 24 A devizahitelezés magyarországi áldozatainak össze kell fogniuk ! Magyarországot nem érte 9-es erősségű földrengés mégis magyar emberek milliói érzik a devizehiteleik miatt kilátástalannak a helyzetűket. A parlamentnek, kormánynak végre megoldást kell találnia a tarthatatlan helyzetre.

2011.március 31 Az a legnagyobb probléma, hogy akik a devizahitelesek problémáival foglalkoznak, azok vagy nem vettek fel ilyen hitelt vagy akkora jövedelemmel rendelkeznek, hogy meg sem érzik a megemelkedett törlesztőket. Sajnos úgy néz ki, hogy az árfolyam fixen rögzítésével (állítólag CHF=190Ft) akarnak segíteni a devizahiteleseken... Úgy gondolják, hogy aki 50.000.- Ft körül fizetett a válság előtt azaz kb 330 CHF volt a hitele, akkor ő most az árfolyam miatt 17-18.000.- Ft-al többet fizet de ezzel a segítséggel majd csak 12-13.000.-Ft-al kell majd többet fizetni tehát megspórolnak a hitelfelvevőnek minimum 5.000.-Ft-ot !!!

A BAJ AZ HOGY SZERENCSÉTLEN HITELESNEK NEM AZ ÁRFOLYAM OKOZZA A LEGNAGYOBB GONDOT HANEM A KAMATEMELKEDÉS, AZAZ MÁR NEM A 330 CHF, UTÁN FIZETI A FORINTOT HANEM AKÁR 400-600 CHF UTÁN !

2011.április 18. Elkezdődött ! Kilakoltatások, végrehajtások indulnak családok százezreivel szemben akik fizetésképtelenné váltak. A kormány hitelmentő csomagja biztosan elkésett.

2011.április 28. Kiéhezett, frissen alakult végrehajtással foglalkozó cégek, irodák, behajtáskövetelők indulnak meg az ellehetetlenült, kiszolgáltatott családok ellen ! Ez lett a banki uzsora-hitelek eredménye !

2011.május 9. Az alpvető emberi jogok egyezményét hazánk aláírta ezért jogállam, de az az érzésem, hogy a "kicsontozott" magyar lakosság nagy része, milliók ábrándultak ki a magyar jogállamiságból, jogbiztonságból!

2011.május 26. Ma 14.00-kor Matolcsy úr bejelenti a Bankszövetséggel kötött egyezséget. A CHF esetében várható a 180Ft/1 CHF árfolyam rögzítése... Ez sok veszélyt rejt magában, mert egy időzített bomba kezdheti el a ketyegését! Ezt a nagylelkű befagyasztását az árfolyamnak majd 2015-ben kamatosan kell majd visszafizetni. De mivel a "nagy" egyezségben 1 hang nincs a kamat befagyasztásáról ezért én attól tartok, hogy az eddig is korrekt hitelezést folytató pénzintézetek egyszerűen a kamatjátékukkal (emelés) tovább játszhatnak a kiszolgáltatott helyzetű hitelesekkel! Az egyezség 1 fillérjébe sem került a Magyar Államnak az biztos!

2011.május 28. A hitelesek megsegítése elleni vélemények olyanok mint : -"A Mi adónkból ne a felelőtlen hiteleseket segítgessék!": -Akkor az én adómból ne fizessenek 400 ezeres nyugdíjakat, ne építsenek autópályákat 100 MILLIÁRDOKÉRT, ne tömjék pénzzel a BKV-t (fiatalkoromban az iskolába és most a munkahelyemre is ugyanaz a busz visz, eltelt 25 év ), ne segítsék meg a Bankokat, és nem kell feltétlenül 500 MILLIÁRDÉRT MOL részvényt venni! Tiltakoznunk kell az ilyen kijelentések ellen! Ez annyira szélsőséges és magyarellenes, mert a hiteleseket a tisztességtelen, aránytalan hitelszerződések készítették ki! -A forint árfolyamért melyik hitelfelvevőt terhelheti felelősség ? -Cipruson a megtakarításait (1 MILLIÁRD) tartó Magyar Jegybank elnökét nem terheli felelősség ? -A 20 éve a parlamentben helyet foglaló politikusok felelőssége hol van ? Az elmúlt 20 év a lecsúszás az elszegényedés időszaka a társadalom nagyobbik része számára... de vannak akiknek és családjaiknak ez a 20 év megalapozta az elkövetkező 1000 évet is!

2011.június 3. Itt a megoldás! Akik nem tudnak fizetni akár havi bármekkora összeget, azokat albérleti díjért a kormány bezsuppolja könnyűszerkezetes lakásokba! A kormány devizahiteles mentőcsomagja a deviza árfolyam befagyasztásról szól. A svájci frank 180-on lesz fagyasztva... akik vállalják ezt a segítséget azok ezen az árfolyamon fizetik 2015-ig a hitelüket, de az így keletkezett különbözet kamattal növelt összegét is vissza kell fizetni, majd 2015-től úgy, hogy maximum 15%-al nöhet a havi fizetési kötelezettségük... de a futamidő az persze nőhet! Akik nem vállalják, azok azt választják, hogy bármekkora árfolyam esetén is fizetni tudnak, akár 300Ft-os CHF esetén is! Ezek alapján lehet és kell is felelős döntést hozni ?! -Véleményem szerint a Bankszövetségnek bedőlt a kormány rendesen... -Mert aki ugye egy ilyen segítség után is bedől az már tényleg felelőtlen.

2011.június 8. A devizahitelesek "HIBÁS TERMÉKET" kaptak, a hibásan kidolgozott, meggondolatlanul kínált banki hitelkonstrukció azt eredményezte, hogy a hitel-törlesztők akár a 3-szorosára nőttek ! A bank által végzett jövedelemvizsgálatok a várható törlesztőkkel számolva történtek. A devizahitelesek vesztét és kilátástalan helyzetét a bankok által meghirdetett 5%-alatti CHF (deviza) kamatok okozták, melyet 8-9%-ra emeltek meg egyoldalúan! A DEVIZAHITELEKNEK ÍGY NEM ÁRFOLYAMKOCKÁZATA A JELENTŐS HANEM A "KAMATKOCKÁZATA" A LEGNAGYOBB PROBLÉMA!

2011. június 20. Elfogadták a devizahitelesek mentőcsomagját. Persze 60-an ellenében, 40 db tartózkodás mellett. Az árfolyam rögzítése történik CHF esetében 180 Ft-on. Persze ez nem ajándék,mert a különbözet amennyivel most kevesebbet kell majd fizetni az egy külön alszámlán fog kamatozni. Az nem teljesen világos, hogy miért kellett erről a parlamentnek szavazni, a hiteles továbbra is felel a jelzálogával a bank felé és a különbözetet is majd kamatostul kell visszafizetnie!

A devizahitelekkel nem csak a hiteleseket döntötték be a BANK-ok!!!

-A vásárlóerő és a pénz gyakorlatilag nem a kereskedelembe folyik, hanem a BANK-i törlesztők emésztik fel. Ezáltal a válság Magyarországon egyre erősebb lesz.

-Bedőlni látszik az ingatlanpiac is, mert ugye a készpénzes vevők kevesen vannak, hitelt pedig kevesen kapnak és kevesen is merik már felvenni.

-A lakosság gyermekvállalási kedve is csökken mert hova szüljön ? Már 10 millió alatt a népesség ! Persze vannak ahol 5-6 gyereket vállalnak a felelősséggel gondolkodó tehetséges (tehetős) emberek.

2011. július 18. 238 Ft/CHF körül tanyázik az árfolyam... még jó, hogy van hitelmentő csomag. Az országot most gyakorlatilag bagóért illetve frankért meg lehet vásárolni. Érdekes, hogy egy ország pénzét korlátlanul lehet vásárolni... egy idő után nem kellene átlendülnie és visszájára fordulnia a folyamatnak. Mi történne ha hirtelen a svájci fizetőeszköztől egyszerre szabadulni akarnának a befektetők (persze ez virtuális pénz, fizikailag nem létezett ekkora mennyiségben soha), akkor akár mint egyes tőzsdei cégek melyek papírjait tömegesen dobják piacra bedőlhetne egész Svájc ?

Egy gondolat bánt engemet: -Mi van azokkal a hitelekkel amik már bedőltek ? A bank elárverezte az ingatlant bezsebelte a befolyt pénzt. -De vajon kifizette a hitelezőt (mert ugye ő is hitelt vett fel svájci frankban) ilyen árfolyamon ? Vagy kivár pár évet, mert addig forgathatja a teljes hitelösszeget és inkább Ő törleszti tovább a részleteket a bedőlt hiteles helyett! Kihelyezi pl. 30%-os személyi hitelekbe... vagy egyszerűen csak túlélésre játszik!

Miből él a BANK most Magyarországon ?

-Hitelfolyósítás gyakorlatilag szünetel,

-A devizahitelesek majd 1 milliós tömege folyamatosan tartozásban van,

-A Magyar emberek többségének megtakarításai ill. bankbetétjei nincsennek,

-Van viszont Bankadó! Amit be tudnak fizetni ! Miből, hogyan tud a Bank ilyen körülmények között létezni ?

2011. augusztus 8. A frank megállíthatatlanul erősödik a forinttal szemben is, pillanatnyilag 253 Ft-ot kell adni 1 CHF-ért. Egyszerű matematika : A Bank és pénzintézetek hozzájárultak a 180 Ft-os árfolyamrögzítéshez.

Mennyi pénzről van itt szó ?

Ha pl. 1.000.000 db hiteles választja ezt a megoldást ? -Szorozzuk ki!

Ha egy hiteles átlag 4-500 CHF-et törleszt, akkor 250-es árfolyamot feltételezve havonta kb. 35.000.- kerül a gyűjtőszámlájára ahol kamatozni kezd,

ez 3 év alatt: kb. 1-1,2 millió Ft / hitelfelvevő

ez pedig

1 millió X 1 millió azaz EZER MILLIÁRD FORINT és kamatai !!!

A bankok a hitelfelvevőknek, hogyan tudnak ennyit tovább hitelezni amikor már alig van nyereségük ? Lehetetlen, hogy a bankszektornak ilyen áldozatot kell és tud is hozni a hitelfelvevőkért. Ez pedig aggályokat és kérdéseket vet fel, mégpedig a svájci frank alapú hitelszerződésekkel kapcsolatosan.

2011.augusztus 24. Először is gratulálhatunk a bankszektor nyereségességéhez Magyarországon, annak fényében csodálatos dolog ez, hogy gyakorlatilag a hitelezés szünetel. Nyilvánvaló, hogy az extra árfolyamokat megfizető devizahitelesek "dobják" össze a nyereséget. A devizahitelezéssel kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy működhetett volna ez másképpen is, de logikus, hogy a hitelezőknek ez így érte és így éri meg igazán. A Bank a

hazánkban elterjedt deviza-hitel szerződésekkel kapcsolatosan bevezette a világon elsőként a "GARANTÁLT HASZON" fogalmát.

A világ eseményei, gazdasági folyamatai, rá már nem vonatkoznak a továbbiakban mint a hitelszerződés egyedüli haszonélvezése a feladata. A Bank akár 300 Ft / 1 CHF árfolyamnál is nyereséget fog termelni, sőt egyre többet ! A deviza nyilvántartású hitel nem más mint egy "magas deviza árfolyam és kamatkockázatú forinthitel" ! Ki kell jelenteni, ha igaz az, hogy a Bank tetszőleges forint-svájci franknál is fizetőképes tud maradni akkor szinte 100%, hogy a hitelügylet mögött nincs és soha nem is volt deviza, ráadásul a 8-10% közötti devizakamatok is irreálisak, mert forinthitelkamat mértékűek.

Magában a hitelügylet jellege miatt erre nincs is szükség, van már az 1980-as ! évektől elterjedt hitelkonstrukció a kamat swap ügyletek amelyel az árfolyamkockázatok megakadályozhatók. Később kifejtem részletesen is! A Bankok ezt a hitelterméket sajnos előre megfontolt szándékból követték el a Magyar lakosság ellen...

2011. szeptember 14. A Kormány végtörlesztést javasol illetve kötelezi a Bankokat egy 180Ft/ 1CHF árfolyamon történő elszámolásra... Ez kiverte a biztosítékot a Bankoknál, valamint hallani nemzetközi elemzőket akik kritizálják a Kormány javaslatot. Ez a javaslat pedig nem más kedves Bankok mint utolsó lehetőség arra, hogy valahogy a helyzetet kezelje a Kormány... a kialakult helyzetet annak kell megoldania aki okozta vagy előidézte! Ki idézte elő ? Ki vagy kik a felelősök ? -

Az a baj, hogy azért

nem tud születni jó megoldás mert "nem igazi" devizahitelt kapott a lakosság

 illetve a Bank folyamatos mulasztásban van a hitelekkel kapcsolatban! A Bank folyamatosan spekulál mind az árfolyamokkal, mind részvényekkel, stb. A hitelszerződések miatt a "hitelfelvevőnek" kötelessége az ingatlan állagának a megóvása, a rendeltetésszerű használat, valamint vagyonbiztosítás fizetése! A "BANK" szerződéses kötelezettsége a hitelszerződés miatt a hitelfelvevő szerződéshez fűződő érdekeinek a megóvása a fizetőképességének megőrzése érdekében... nem így járt és jár el... de véleményem szerint csak a lakossági deviza nyilvántartású hitelekkel kapcsolatban... Ha svájci frankban lenne a hitel fedezetének a "forrása" akkor a bankhitelek régen fedezetlenek... fedezet nélkül a nemzetközi piacon senki nem kap hitelt "pénzügyi világválság" idején!

Nagyon fontos kedvencem :

"...vétkesek közt cinkos aki néma..."

Itt kell felszólítanom azokat a hazájuk iránt még valamit érző banki dolgozó embereket, álljanak elő és mondják ki amit minden hiteles már tud, hogy sajnos hibáztunk, tévedtünk, megtévedtünk de megpróbáljuk jóvá tenni vállaljuk a felelősséget... nem kell megvárni amíg késő és valóban késő lesz!

Előbb-utóbb egy felelős ki fog állni... ki lesz az első ?

2011.szeptember 29.

A párizsi Sorbonne Egyetem doktori iskolájának a kutatóprofesszora Dr. Lentner Csaba által a holnapi Demokratában megjelenő nyilatkozatából idézek.

A cikkből részlet itt olvasható :

A hitelezés amit svájci frank alapúnak mondanak, valójában fedezet nélküli hazárdjáték volt. A bankok szerencsejátékot űztek és rajtavesztettek. A rendszer bedőlésért elsődlegesen ők a felelősek!

Kérdés: -A devizahitelek drámája szinte sorstragédia lett. Hogy jutottunk idáig?

Dr.Lentner: -Tisztázzunk valamit mindjárt az elején! Teljességgel téves és helytelen a szóban forgó problémakör esetében devizahitelről beszélni. Ez ugyanis nem az!

Kérdés: -Hanem mi ?

Dr.Lentner: -Gigantikus átverés. A svájci jegybank legfrissebb adatai azt igazolják, hogy a külföldi Bankok Magyarországon működő leánybankjai az általuk nyújtott hiteleket nem refinanszíroztatták frankkal, nem vettek föl valós bankközi frankhitelt és nem bocsátottak ki frankalapú kötvényeket sem. A Svájci Nemzeti Bank pénzkibocsátása ugyanis nem növekedett olyan mértékben , amilyen mértékben szükséges lett volna ezen csereügyletekhez. Egyszerűen nincs annyi frank a piacon, amennyi a frankalapúnak mondott hitelek fedezete kellene legyen.... Az a hitelezés amit svájci frank alapúnak mondanak, valójában fedezet nélküli hazárdjáték volt.

Kérdés: -Akkor mire alapozták a bankok ezeket a hiteleket ?

Dr.Lentner : -Nagy valószínűséggel úgynevezett swap ügyletekre.... Meggyőződésem, hogy a szükséges átvilágítások olyan eredményeket hoznának, melyek alapjaiban megváltoztatnák az adósok szorongatott helyzetét, sok esetben akár büntetőjogi következményekkel is járhatnak a Bankok vonatkozásában. A rosszhiszeműség ugyanis nem győzőm hangsúlyozni, okkal vélelmezhető! Az ebből fakadó Banki veszteségeket pedig a pénzintézeteknek házon belül kell orvosolniuk, azt semmi szín alatt nem terhelhetik rá az Ügyfelekre, akik nem tudták, nem is tudhatták, hogy csapdába csalják őket!


Tehát kedves átvert becsapott hitelesek robbant a bomba, mert nincs frank, nincs CHF, nincs árfolyamkockázat és a bank felelőtlensége a magas kamatmértékek is!


2011.október 22.

Jelenleg végtörlesztési láz van a devizahitelesek körében, mindenféle kölcsönökből értékeik eladásából próbálnak pénzt szerezni, hogy szabaduljanak a Bankjuk halálos deviza nyilvántartású szortásából. Igen, sajnos halálos mert a hitelcsapdából sokan kiútat nem találva a halálba menekültek.  

A Bankok tisztességtelen magatartása nem vita tárgya, de nagy anyagi haszon miatt, a hitelesek helyzetével (kiszolgáltatottságuk miatt) visszaélve cselekszik ilyen módon.

A hitelfelvételekor ha létezett a frank forrás az nem azt jelenti, hogy minden körülmények között ennek így kell maradnia és így is maradhat. Arra gondolok, hogy ha a frank árfolyama a hitelfelvételkorihoz képest (jelenleg 70%-os forintromlás) jelentősen és kedvezőtlenül változna, kell lennie egy olyan árfolyamnak ahol a Banknak ki kell szállnia, azaz át kell váltania a hitel forrását (nyilvántartási tőke cseréjét) más devizára vagy ha jobban megéri akkor forintra.

Abba gondoljunk bele, hogy amikor a Bank számunkra hitelt szerzett a nemzetközi piacokon (Bankszövetség vezetői által tett nyilatkozatok alapján ezt tette) akkor azt a szerzett pénzt a hitelesek ingatlanfedezetére kapta... a nemzetközi piacokon a fedezetlen hitelezést kerülni kell és érdemes is a nagy kockázat miatt.

A jelzálogfedezetű hitelek jóval kedvezőbb kamattal rendelkeznek, mint a jelzálogfedezet nélküli személyi hitelek.

Az ingatlanfedezetek egy bizonyos árfolyamig nyújtanának valódi fedezetet a hitelezőnek... ez az árfolyam ahol a hitel tőke nyilvántartásán változtatni kell és kötelező is a hitelfelvevő hitel- és fizető- képességének megőrzése érdekében.

A Bank a hitelszerződés pénzügyi szakértője, feladata a hitelszerződés aláírásával nem szűnik meg és a fentiek miatt nem szűnhet meg, hanem inkább akkor kezdődik igazán. A hitelfelvevő kockázatai tulajdonképpen nem is az árfolyam és a kamat, hanem a legnagyobb kockázati tényező maga a Bank !


2011.október 23.

Az, hogy itt Banki szándékosságról lehet-e vagy kell-e beszélni mindenképpen vizsgálandó... amiatt, mert vannak a devizahitelek és vannak a deviza nyilvántartású hitelek és alapvetően tisztában kell lenni néhány dologgal.

Azzal például, hogy a nyilvántartott frank alul vagy felül -értékelt a forintunkhoz képest, ennek hitelfelvételkori állapotáról... erről a bankok tájékoztatást nem adtak vagy létezik, hogy nem tudtak adni, de akkor felmerül a kérdés, hogy hitelterméküknek ez a konstrukciója mégis piacvezető lett.

Szintén nem mellékes körülmény, hogy a nyilvántartott deviza a pénzpiaci szereplőknek a "menekülő deviza" ! Ez is el lett hallgatva a hitelfelvevők elöl... pénzügyi és gazdasági válság esetén ez a szerepe a franknak korántsem mellékes. Maga a válság szó is a bank szótárában "tiltott" tabuként létezik, de ezzel a hitelfelvevőt zárta el attól, hogy döntése valós kockázatait saját maga megítélhesse. 

A bank ennek a hitelterméknek a várható és bekövetkezett kockázatait állíthatjuk, hogy alábecsülte vagy meg sem becsülte emiatt ki kell jelenteni, hogy valóban hibás termék került a forgalomba, mely hibáért a termék forgalmazóit terheli a felelősség.

Ha kell tanúk százezrei jelentik ki (bíróságon is), hogy ezt a hitelterméket a banki alkalmazott ajánlotta a bankhoz hitelért forduló ügyfeleknek.

A szándékosságról röviden szólnék... ez a fentiek miatt okkal vélelmezhető, mert hitelfelvevő az alapvető információk és  képességek hiányában voltak, ezért tulajdonképpen be lettek csapva ! De amíg a bankok kockázatmentessége a jelzálog és egyéb fedezetek miatt garantált, sőt a hasznuk is garantált a szerződések értelmében.... addig a hitelfelvevő szó szerint az életét kockáztatja... értelmetlenül ! 

2011.december 1.

A bankok legfőbb érve a kockázatvállalási nyilatkozat Ügyfél általi aláírása, de ez mosolyogtató annak fényében, hogy a várható kockázatok között a forint lehetséges akár 80-85%-os árfolyam romlása, mint lehetséges kockázat fel sem merült. Sőt a bank magatartása a hitelfelveővel szemben : Btk. Szándékosság, gondatlanság 


2012.február 13.


Ott tartunk jelenleg, hogy egy végtörlesztési hullám már végigsöpört a deviza hiteles társadalmon... újabb és újabb végtörlesztési módozatok vannak kialakulóban ! Erre fogadnék is de egy úriember arra nem fogad amiben biztos.

A nemzetközi bankok ez ügyletek miatti külföldi pervesztéseiről a hazai média hallgat, pedig jelentős kártérítési összegek vándorolnak a károsulti körhöz.  


2012.március 13


Azt kijelenthetjük, hogy több csapdát is állítottak a lakosságnak... akiknek sikerült mindegyikbe bele is sétálni! 

Beszéljünk kicsit az intervenciós sávról, a forint árfolyamáról mely az euróhoz volt rögzítve 2008. február 26-ig... amikor a Nemzeti Bank elnöke Simor úr a Magyar Kormánnyal egyetértve eltörölte ezt és lebegő árfolyamrendszerre tért át. Az árfolyamsáv létezése alatt a forint az euróhoz volt rögzítve, egy adott sávon belül tudott csak a forint ingadozni...

Ennek eltörlése nem jelent kockázatot ? Mert egyes kormányzati hangok túlzott forinterősödést vizíónáltak... ...azért ez több mint nevetséges annak fényében, hogy a válság szele már ekkor bőven itt volt európában !

...a hiteleseknek főleg a CHF nyilvántartásúaknak akkora kockázattal kellett szembenézniük amekkorát még a világ nem látott, úszik itt minden lakás, autó, munkahely, vállalkozás stb.

A kockázatokat kezelni nem akaró kereskedelmi bankok, szépen mintha mi sem történt volna vezetgették és vezetgetik nyilvántartásukat ! Valóban ez így kellene működjön vagy valami turpisságnak kell itt lennie...

Sajnos turpisság van, mert a devizahitelezés nem így működik... a kockázatokat kezelni kell, ez közös érdek. A kockázatvállalásról szóló nyilatkozatok mélyen hallgatnak a kockázatkezelési módszerekről, melyek a devizahitelezés 1980 -as elterjedése óta szépen kezelhetőek !

A devizahitelezés lényege a nyilvántartás és a nyilvántartási deviza, ahol csak bizonyos árfolyamig tud az ügyfél fizetőképes maradni... ez evidencia !

De mit lehet tenni... hát a nyilvántartott deviza nemén változtatni kell ! Ez könnyedén megtehető mert a "nyilvántartott" deviza tőke létezése csak "névlegesen" valósul meg... a hitelező könnyedén egy csereügylettel, megmenti az adósságcsapdából az ügyfelet, így saját magát is... de nem tette meg, illetve honnan lehetne megtudni, hogy megtette vagy nem ?  -ez a kedvenc témám : )


2012. május 3.


Örömmel tájékoztatom e sorok olvasóit, hogy jelenleg a Nemzeti Adó és Vámhivatal Bűnügyi Igazgatósága nyomozást folytat a hazai devizahitelezést folytató Bankok ellen a Nemzeti Nyomozó Irodai feljelentésem alapján, illetékességből.

A feljelentésemhez első körben 28 oldal okirat került a hatóságok részére átadásra, amiből egyértelműen megállapítható az, hogy a deviza tőke nyilvántartással rendelkező ügyfél sikkasztás áldozata lett.

Az okirat aggálytalan tartalmú tényközlő okirat, mert Banki forrásból származik és hitelesített is.

Remélhetőleg hamarosan már eredményekről is tudom tájékoztatni a most már inkább "megsikkasztott" -nak mint devizahitelesnek, nevezhető érintett réteget. 


2012 május 5.


A nyilvántartás nem ördögtől való megoldás, tartsa nyilván a tartozást a hitelező devizában, de ez nem lehet ajándék a számára, mert ennek fejében a kamatot a nyilvántartott deviza határozza meg, illetve határozná meg...


A kamat túl van árazva, de hatékony felügyelet nélkül (PSZÁF, GVH...) azt csinálnak a szövetségbe tömörült pénzintézetek amit akarnak... ezzel megvalósították a bankok paradicsomát hazánkban !  

Felesleges a bankok önkontrolljában bízni e téren, mert ilyen nincs egy nyereségorientált szervezetnél !


A lakosság kiszolgáltatott helyzetbe került és súlyos élethelyzetek álltak elő, melyet az egyének és családjaik érthetően kezelni képtelenek.

Honnan tudná azt, hogy mikor hova és milyen formában forduljon... 

/Az egyének társadalmi kötelezettségeire adók, járulékok, díjak megfizetésére hatóságilag figyelmeztetve vannak, de jogaikat eltagadják és elvitatják, folyamatosan öngondoskodásra hívják fel figyelmét. Ez súlyos ellentmondás mert jogok és lehetőségek nélkül lehetetlen az öngondoskodás, egy "mission impossible" !/


A legnagyobb tragédia, hogy a Felügylet felügyeleti funkcióját nem tölti be, az elnevezése is megtévesztő... általános tapasztalatom, hogy a hozzá panasszal forduló rétegnek illetékesség és hatáskör hiányában a peres eljárások megindítását javasolják. 


2012 június 25.  

Jelenleg panaszom folytán az V. és XIII kerületi ügyészség előtt van a sikkasztás, okirat hamisítás és adócsalás miatti feljelentésem. A "hazaárulás" miatt tett dr. Polt Péternek címzett feljelentés ismeretlen tettes/ek ellen, hatáskör és a szükséges intézkedések megtétele érdekében áthelyezésre került a Fővárosi Főügyészséghez. Mindkét esetben a hazai devizahitelezés miatt okiratokkal alátámasztott feljelentések történtek. 

A devizahitelezés szálai elég magasra érnek és jeles intézmények érintettségét alappal vélelmezhetjük az ügylet mögött ! 


2012 augusztus 5.

Az V. és XIII kerületi ügyészség megállapította illetékessége hiányát az ügyben, ellenben azt sikerült megállapítania, hogy illetékessége a Fővárosi Főügyészségnek van... ez talán nem is olyan kevés ideig tartott, elmondhatom azt az érintettekkel közösen, hogy a közel fél éve indult (Nemzeti Nyomozó Irodánál) bejelentésemmel, feljelentésemmel kapcsolatban a tisztességes eljáráshoz való jogunk már sérül... az eljárás határideje már nem nevezhető ésszerűnek, ha ott tartunk, hogy kinek van illetékessége és kinek nincsen... arról nem is beszélve, hogy kinek van szakértelme és kellő jogosultsága eldönteni, eljárásokat foganatosítani egy több ezer milliárdos nagyságrendű általam (is) vélelmezett bűnügyben !

A Fővárosi Főügyészségnél már több általam indított eljárás is kikötött, az Ő térfelükön pattog a labda... oda lett passzolva....

2012. augusztus 10.-én 10.00. órakkor a kanadai nagykövetség elé szervezünk (Bankcsapda csoport) demonstrációt, ahol a kanadai állam véleményét és állásfoglalását kérjük az ügyünkben, alkossanak véleményt abban, hogy hazánkban tevékenykedő jegybank, kereskedelmi bankok, hatóságok, felügyeletek a feladatuk végzése során megfelelően, hatékonyan védték-védik illetve segítették elő a lakosság tisztességes eljárásokhoz, jogbiztonsághoz való jogát... különösen felhívjuk a figyelmet az igazolhatóan előállt ellenérdekeltségre, valamint arra, hogy a hazai lakosság elől az árfolyam kockázatkezelési lehetőség el lett hallgatva, el lett tagadva ! 

A jeles intézmény (MNB) függetlensége megvalósul, ha :

- személyi függetlenség

- intézményi függetlenség

- pénzügyi függetlenség

ről tudunk beszélni.

A pénzügyi függetlenség véleményem szerint nem tud teljesülni a , ebben a helyzetben mert tényszerű, hogy "a hazai jegybank eladta a hátát idegen devizában" ami azt jelenti, hogy a forinterősödése VESZTESÉGET a forint gyengülése NYERESÉGET fog számára eredményezni. Ez a hazai devizahiteles lakossággal ellentétes pozíciónak köszönhető. Ezt a tulajdonképpeni árfolyamnyereséget a hazai érintett lakosság fizeti meg... illetve fizetné meg ha tudná !

Érdemes elgondolkodni, hogy ha forinterősödés bekövetkezett volna akkor a hazai jegybank melynek keletkezett veszteségéért a magyar állam áll helyt, egymaga csődbe vitte volna az egész országot "végső hitelezői" szerepe révén... de nem következett be forint erősödés, mint tudjuk ... hála a véletlennek ?!


2012 szeptember 13 


"Az annyi nem annyi" kedves sorstársaim, csal a mérleg avagy hibás a nyilvántartás... 


A deviza tőke nyilvántartás egy olyan banki ügylet melynek lehetőségeit elhallgatták, eltagadták ilyen lehetőség a KOCKÁZATKEZELÉS !


...és sajnos nem is az a legrosszabb, hogy elhagatták, hanem az, hogy a végrehejatott kockázatkezeléssel tették ezt meg ! 


Okirattal igazolt eset /saját esetem 1 évvel korábbról származó PSZÁF eljárásból származik/, hogy a bankok az ügyfél saját deviza tőke állományát kockázatkezelték ami után az lecsökkent és amitől a Bank elzárta az ügyfelet. űA hazai bankok prudens pénzügyi intézmények, ekkor az ügyfelektől "a szerződéses viszonyban kapott egyoldalúság kockázatkezelésre kötelez," az előforduló kockázatokat az tudja kezelni aki ismeri őket és lehetősége, képessége is van hozzá. 


A hazai hatóságok illetéktelensége és fogalomtalansága, ha valós, ha látszólagos, ha szándékos akkor is az Állam felelősségét alapozza meg ! folyt köv.... 
Szavazásoddal véleményt nyilvánítasz, kérlek szavazz ! folyt.köv.Üzenetküldés
Kérlek ha véleményed van, esetleg érintett vagy, oszd meg velem itt a tapasztalataidat.Köszönöm

E-mail címed:
Szöveg:


Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Richard Anderson [ 2015-02-15 22:53 ]

Edmonds Hitel Iroda olyan cég, amely azért van, hogy segítse Önt, hogy véget vessen a pénzügyi problémákat. Adok kölcsönt alacsony kamatláb a pénzügyi fogyatékos, magánszemélyek, cégek, iparágak, vállalkozások és az emberek a társadalomban és szponzorál, hogy unlish a tehetség, és elérje a goals.We adni összege tól $ 2,000.00 USD $ 50,000,000.00 USD, és a újra fizetési határidő 1 év és 30 évig tartó, 2% -os kamat nélkül előzetes fizetés.
Az ügyfél elégedettsége a MI PRIDE.To alkalmazni lépjen kapcsolatba velem e-mailben edmondsloanfirm1@gmail.comJohn Mclondon [ 2014-08-14 15:08 ]

Jó napot

VAN SZÜKSÉGE üzleti hitel? VAN SZÜKSÉGE SZEMÉLYI KÖLCSÖN? Szándékozik hitelfelvételi hitelt? A mi célból? Tájékoztatjuk közigazgatás teljes, hogy van hitelezési cég, aki ad ki KÖLCSÖN alacsony kamatláb. Mi egy bejegyzett és kormányfők elfogadták HITEL HITELEK FIRM.WE adja ki kölcsön más szervezetben, iskolák, kórházak, magánszemélyek, egyházak üzleti férfiak és nők, akik az anyagi DOWN.THIS egy lehetőség, hogy bővítse üzleti és kötelezze az összes adeptusok. Ne habozzon továbbítani a kérelmet most VIA E-MAIL (johnmclondoninvestment@hotmail.com)

Hitelkérelmi nyomtatvány:
TELJES NÉV:
A hitel összege:
Elérhetőség:
ÁLLAPOT:
ORSZÁG:
Telefonszám:
HITEL IDŐTARTAMA:
CÉLJA KÖLCSÖN:

Az alábbiakban a szükséges információkat, hogy folytassa tovább a hitel ügylet. Azt várom a sürgős reagál.Easy Loans [ 2014-02-02 10:35 ]

Szüksége van egy üzleti vagy személyi kölcsön akár $ 2,000 50.000.000 $? te feketelistára, forduljon EASY HITELEK szolgáltatások ma e-mailben: easyloanss4u@gmail.com több infouzsora izraelből [ 2013-02-12 14:42 ]

Az autó hitelemet panaszolom. Ezek az erkölcstelen törvénytelen bankok mért csinálhatnak azt amit akarnak, az uzsora bűntény, akkor mért nem büntetik. A szegény embert már rég börtönbe zárták volna, ezeket meg ki kellene zavarni az országból, és minden adós adósságát eltörölni. Ki kellene menni tüntetni, és mennék is ha lenne egy vezetőnk, aki szervezné. Az ilyen bankoknak nincs helye a mi anyaföldünkön. Mocskos erkölcstelen gazemberek, hány embert tettek tönkre és még meddig mehet ez. Le kéne dózerolni az összes külföldi bankot, és helyette magyar bankot felállítani és a belgazdaságot helyreállítani.Szollár Lászlóné [ 2013-02-08 10:22 ]

0esztő részletem 30000 ft-ra nőtt az adóságbol nem tudok kikerülni egyedül tattom el még iskolás beteges gyermekemet 74000ft-rokkant nyugdíjbólSárszegi Jánosné [ 2012-11-04 18:47 ]

Majd ha a nép össze mer fogni és tenni mer akkor lesz itt változás Mert a kormányt és a bankokat nem érdekli,hogy kit tesz ki az utcára gyerekek éheznek jön a tél mi lesz a sok hajléktalannal? A bankok még mindig csak a haszonra megy. Miből fizetjük a számlákat mikor éhbérért dolgozunk .Össze kellene fogni végre és elzavarni őket a bankokat meg feljelenteni vagy nem fizetni nekik akinek pénze van a bankba vegye kiági [ 2012-10-02 17:40 ]

Pokol lett az életem-emiatt.Vége lesz ennek valaha.Senki nem segit.Tüzelőnk nincs, semmi sincsVezéreink jól megfizetve-ezt hagyják.Figyeljétek meg hány ember fagy majd meg a télen.Mért hagyjuk hogy így legyen.Sok éhes gyerek-ezt is hagyjuk?Akkor meg érdemeljük.Erdős Franciska [ 2012-09-13 11:06 ]

A napnál világosabb, hogy a devhitelesek tudatosan szervezett bűncselekmény áldozatai. Mégsem bízom a peres út eredményességében... A kormány is - miután a végtörlesztési akcióval kimentette érdekkörét, és vele néhány hozzájuk csapódni tudó szerencsést - cinikusan asszisztál a bankszövetség újabb trükkjeihez.Szikszainé Antal Judit [ 2012-09-11 19:14 ]

nagyon sok jó ötlet van a neten, sok segítő emberke írogat okos dolgokat. most már csak a "NAGYOK"-nak kellene elismerni, hogy alaposan átvertek ennyi embert és tényleg segíteni kéne rajtunk! míg lehet! "még kér a nép"!Zádeczky Attiláné [ 2012-09-04 19:59 ]

Mi is csatlakozni szeretnénk, a segítő és megértő bankok elleni valami rendet kellene tenni köztük ,ez így nem mehet tovább az emberek uzsora kamatra kapták a bankoktól a pénz!Remélem ,ha összefogunk tudunk valamit tenni ellenük!Miczán József [ 2012-08-30 21:22 ]

Miskolcon (rendőrségi engedéllyel) tüntetést szervezünk a megyei bíróság mellett az ügyészséggel szemben 2012. szept. 4-től 14-ig munkanapokon 7,30-tól 16,30-ig. Kérünk mindenkit, hogy a devizahitel.5mp.eu weboldalról töltse le a feljelentésünket, írja alá, és gyűjtsön legalább 4 aláírást majd adja be a helyi rendőrség és ügyészség részére.
A bankokat tiltott szerencsejáték, csalás, uzsora bűncselekmény, népirtás miatt jelentjük föl.
Célunk, hogy nyomást gyakoroljunk a hatóságokra és a deviza alapú hitelszerződéseket a bíróság visszamenőleges hatállyal forintalapúvá módosítsa.Ani [ 2012-08-05 17:29 ]

Az az igazság,hogy az összes pénzintézet és az azokat leállítandó,felügyelő szervezetek,szervek is össze vannak fonódva az államapparátussal,amik szintén össze vannak fonódva ezekkel!Amig ez így lesz,vagy nem kapunk külső segítséget,addig itt nem fog változni semmi sem!Talán,ha Simornak lejár a megbízatása,de mondom,csak talán!Géza 1952 [ 2012-07-24 08:35 ]

Sajnos rossz hírt közölt a deviza adósokkal a Kúria,minden adu marad a bankok kezében, a lényeg épp az, hogy az emelkedő hitelek miatt szükség volt további hitelekre ( személyi ,vásárlási stb ) így teljes az eladósodás, nincs tovább!? én nem tudom mi lesz az egész deviza perpatvarból, de semmi jó kilátásaim nincsenek. Szerintem még az Állam a továbbiakba be nem avatkozik,és nem ad több segítséget,
mint amit idáig tett, úgy sok devizahiteles számára reménytelen a helyzet, mint a magaméra is. Gondolok a magáncsőd bevezetésére,
amiről csak szó van, ezt kellene támogatni, vagy túl jó lenne?
T: Gézajuli1948 [ 2012-06-26 16:46 ]

A kormánytól ki kel kényszeríteni a bankokkal szembeni intézkedéseket . A kilakoltatások azonnali leállítását.A deviza alapú kölcsönök azonnali újra számítását! Nem a Nyírő üggyel kel foglalkoznia ilyen behatóan,hanem az állampolgárai kirablását kel megakadályoznia . Ha nem képes intézkedni akkor álljon odébb. De sürgősen.Pásztor László [ 2012-06-26 09:37 ]

Kedves Harcostársam! Büszke vagyok rád,kivánom mindannyiunk nevében,hogy vezetéseddel sikerüljön a győzelem!! Köszönet,és megbecsülésem,mindannyiunktól úgyszintén! HAJRÁ MAGYAROK!!!kakukkmanci [ 2012-05-27 17:58 ]

Köszönjük Zsolt, hogy a többi deviza adósért is dolgozik!János [ 2012-05-03 20:18 ]

Zsolt le a kalappal előtted. !!! Büszke vagyok rád !!Zalán [ 2012-03-31 08:59 ]

Jó az oldal nagyon!
Ezt is nézzétek meg, nagyon jó! Javaslom illeszd be ide a videót.
http://www.youtube.com/watch?v=4WAC3-dJFeITatos Istvánné [ 2012-03-14 10:03 ]

Én is érintett vagyok, de alig várom hogy perelhessem a bankomat. Most gyűjtök anyagot, tárgyalok ügyvéddel, keresem a törvényi hivatkozásokat. Egyre dühösebb vagyok, mert látom hogy ver át a bank mindenkit. Kérdezem ha Ausztria megtíltotta magánál az ilyen konstrukciót, nállunk miért lehetett ? Mondtam én tavaly, hogy jaj lesz a bankoknak ! Akkor kinevettek, de aki kinevetett most komolyan hallgat.Átvert [ 2012-03-13 21:33 ]

Nincs semmiféle deviza alapú hitel, banki csalás van!
Ft hitelként el kell számolni visszamenőleg is és kártéríteni a tönkretett embereket.

Jogállamban azonnal törvénnyel rendezik és a károkozó kárt térít és megkapja méltó büntetését!

Maszlag az összes mentő csomag az adósoknak.1,3 millió törvénytelen szerződésből hányat és hogyan oldanak meg?

Nemzeti tragédia ! Nemcsak a banki csalás megengedése az elmúlt évek kormányzata által, hanem a jelenlegi állami aszisztencia is az elleplezéshez!

Csak 3 kérdés:

1/ Miért is veszteség, ha a törvénytelenül beszedett hiper extra profitot vissza kell adni a károsultnak?

2/ Miért is veszteség az, ha a jövőre betervezett törvénytelen hiper extra banki profitot nem lehet beszedni?

3/ Ha a bankok nem tudnak árfolyam rést, árfolyam változást becsülni, akkor most hogyan tudják kiszámolnoi a hatalmas veszteséget, amit évek hosszú során el kell szemvedniük?

Szégyen erre az országra, hogy lehülyéznek, lealáznak, kirabolnak emberek milliót azért, amit a bankok sem tudhattak állítólag előre! Legalábbis ezt komunikálják, hogy nem tudhatták! Tudták, de nem is ez a lényeg!

Azt tudták, és csak ők tudták, és szándékosan csinálták - adósnak fogalma sem lehetett róla!- hogy kölcsön szerződésnek álcvázva beswapoltatják, azaz behúzzák egy olyan banki tőzsdei ügyletbe az adósokat, amihez semmi köze, szó sincs róla a szerződésben, de iszonyatos pénzeket tudnak befizetteni havi törlesztő részletként az adóssal a szerződésre hivatkozva. A bűvös csalást lehetővé tevő szó a szerződésben: \\\" Deviza alapú \\\" kölcsön!

Nincs deviza a környéken sem, nem is kell, hogy legyen! Csak szorozgatnak, osztanak, kivonnak és összeadnak a banki ugynevezett nyilvántartásban és fizettetnek!

Mindez persze törvénytelen! Sérti az Alkotmány, a Polgári Törvénykönyv, az un. Hpt. , stb. előírásait, de a bankoknak lehet.

Lehet? Csak Magyarországon lehet ezt!!
Jogállam? Ügyészségi nyomozás? Közérdekű per?
Egyenként kell perelni a bíróságon a kifosztott embereknek?

Mindez nem az én tudományom, nagyon sok szakértő, ország és világhírű szakember bele mondta az állam szemébe!
( Varga István - MNB
Róna Péter közgazdász professzor stb.)

Ürögdiné Kocsis Zsuzsa [ 2011-09-16 13:28 ]

DE könyörgöm...akkor azokkal mi lesz akik 180 alatt vették fel a kölcsönt????? mert most erről van szó..és akkor vegyünk fel egy forinthitelt amit nem lehet tudni hogy mennyi lesz?????
Nagyon érdekes ez a dolog!!!!!!
Egyoldalú szerződésmódositás? devizában vettük fel???? ki mondta ezt ki. ..felel ezért?????
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!